La Bresse telt 3 skigebieden, La Bresse Hohneck, La Bresse Lispach en La Bresse Brabant, hiervan is het skigebied van La Bresse Hohneck veruit het belangrijkste. Het skigebied van La Bresse Hohneck is het grootste skigebied van de Vogezen, bovendien is het ook het best uitgeruste skigebied. Het hoogste punt bedraagt slechts 1350 meter maar dankzij de aanwezigheid van meer dan 300 sneeuwkanonnen is dit een vrij sneeuwzeker skigebied . Ook wat betreft infrastructuur kun je hier zeker niet klagen, de belangrijkste aanknopingpunten hebben allemaal een zetellift, wie niet wil hoeft hier geen sleepliften te nemen.

Piste Plan Skigebied

Het skigebied van La Bresse Hohneck bestaat uit 3 verschillende delen, het grootste deel (rechts op de pistekaart) is voor de meeste mensen meer dan genoeg, in dit deel geniet je van perfecte afdalingen, prachtige omgeving en alle comfort. Het tweede en derde deel zie je aan de linkerkant op de pistekaart en bestaat uit de Col de la Schlucht en Retournemer. Deze delen zijn bereikbaar met de wagen. Op de Col de la Schlucht en bij Retournemer vind je enkel blauwe pistes, deze zijn ideaal voor beginners gezien de lage hellingsgraad maar ze zijn ook minder druk dan het grote skigebied bij La Bresse. De Col De La Schlucht, is uitgerust met 2 pistes, een zetellift en een sleeplift, hier bevindt zich ook het Snowpark van La Schlucht, het enige snowpark in La Bresse Hohneck, meer informatie vind je hier.

Openingsuren

Het skigebied van La Bresse Hohneck is elke dag open vanaf 9u ’s morgens tot 17u ’s avonds. Elke vrijdag, zaterdag, zondag en tijdens de Franse schoolvakanties is er “Ski Nocture”, op die dagen heb je de mogelijkheid tot 21u45 te skiën, dit is een echte aanrader! Opgepast hiervoor dien je een afzonderlijk skipas bij te kopen!

Eten

Het skigebied van La Bresse Hohneck beschikt over een eigen restaurant “Le Slalom” aan de voet van de pistes. Het restaurant is

© labresse.net
© labresse.net

verzorgd en biedt een ruim assortiment aan verschillende maaltijden, de ruime gelijkvloerse en boven verdieping zorgen voor voldoende zitplaatsen, bovendien is het restaurant zeer gezellig ingericht.

Eet je liever op de piste dan kun je op de Kastelberg terecht in het lokale gasthuis, je kunt er genieten van enkele typische streekgerechten alsook koude schotels met plaatselijke lekkernijen. Natuurlijk kun je ook ontspannen op het grote terras en geniet van het uitzicht over de Vogezen.