Het skigebied van La Bresse Hohneck heeft een eigen snowpark. Het snowpark bevindt zich echter niet waar het merendeel van de pistes zich bevinden, het snowpark bevindt zich op de “Col de la Schlucht”. De “Col de la Schlucht” is niet verbonden met de andere pistes vala schlucht snowparkn het skigebied, je dient er met andere woorden met de auto naartoe te rijden, de rit neemt ongeveer een kleine 10 minuten in beslag, afhankelijk van de condities op de weg.

 

La Schlucht

Op La Schlucht vind je een grote parking aan de voet van de pistes, er zijn ook enkele eetgelegenheden. Verder kun je ook hier een skipas kopen indien je enkel op La Schlucht wil skiën. La Schlucht heeft volgende skimogelijkheden: twee blauwe pistes, een zetellift en een sleeplift, het snowpark ligt er midden in.

Het snowpark van La Schlucht is een ideaal snowpark voor beginners tot licht gevorderden. Ben je een echt park shredder dan heb je het er snel gezien. Het park beschikt over 2 jumps enkele boxes en rails. Het park is kort en de features liggen zo verspreid dat er 3 lijn doorheen het park lopen waarvan je er telkens slechts 2 kunt combineren.

la schlucht snowpark
© labresse.labellemontagne.com

Beginner

Ben je beginnende freestyler dan is dit park echt iets voor jou! Doordat het park vrij afgelegen van het grote skigebied van La Bresse Hohneck is het er altijd vrij rustig, elke beginner kan hier dus op z’n eigen tempo oefenen. Door de perfecte liftverbinding met de zetellift sta je in een mum van tijd weer bovenaan de pistes.

Bovenaan de pistes heb je twee keuzes, je neemt de blauwe piste aan de ene kant of de blauwe piste met het snowpark aan de andere kant. Wanneer je voor het snowpark kiest passeer je aan de rechter zijde enkele bosjes. Wat velen niet weten is dat ook in deze bosjes enkele rails verstopt liggen. Ga hier niet in wanneer je niet zeker bent van je stuk, er is namelijk weinig ruimte om te corrigeren gezien de dichte begroeiing. Obstakels zoals bomen die dicht bij de rails liggen zijn wel mooi voorzien van stootkussen.

De Col de la Schlucht is “the place to be” voor de beginnende tot gevorderde boarder of skiër, bovendien is het ook voor de gewone wintersporter een leuke plaatse wanneer je even wil ontsnappen aan de mogelijke drukte in het grootste deel van het skigebied!